Ting å ta hensyn til på motorveien

By in
No comments

 

Om du er ute og kjører på motorveiene i Europa, så er det flere ting du bør ta hensyn til. Her hersker det nemlig noen strengere regler enn om du kjører E 6 mellom Trondheim og Namsos.

Noe av det nordmenn er dårligst på, er hvordan de skal flette seg inn i trafikk som skal flyte over flere filer. Regelen er likevel enkel. Den raskeste filen ligger nærmest midten av veien, den brukes som regel for å komme forbi trafikken som ligger i de ytre sporene.

Når du skifter fil må du huske å blinke, helst flere sekunder før du manøvrerer. Om du kjører lastebil eller buss, så skal du forresten ikke prøve å kjøre forbi noen, det er noe som gjerne er forbudt.

Andre viktige elementer er mens man fremdeles er på påkjøringsrampen husker å gi god gass slik at man tidsnok oppnådd en fart som passer med resten av trafikken. Om du allerede er på motorveien, er rampene forresten et unntak for regelen om å legge seg til høyre. Før ramper er det vanlig å legge seg i venstre fil, for å gjøre plass for folk som skal på.