Det koster å eie bil i 2022!

By in
No comments

Med stigende priser på alt fra bensin og diesel til strøm, er det ikke godt å vite hvilken bil man skal velge. Det koster mer uansett om man har fossilbil eller elbil, og selv om elbiler er mer miljøvennlige, har de høye strømprisene fått mange til å nøle med å kjøpe ny bil.

Prissjokk og ventetider

Mange har utsatt bilkjøpet på ubestemt tid, ettersom alt annet også har økt i pris. Og mange av de som har bestilt ny bil, må vente lenger enn vanlig på å få den, fordi det er mangel på enkelte deler. Det kan også være vanskelig å skaffe enkelte reservedeler til bilen man allerede har, og noen melder også om mangel på vinterdekk. I tillegg øker prisene på de varene man bestiller. Alt skyldes de urolige tidene vi lever i, og mange frykter at prisene man øke enda mer.

Spar på strømmen

Høye strømpriser blir avhjulpet litt av strømstøtten, men det er likevel en fare for høye regninger og til og med mangel på strøm. Her gjelder det altså å spare, samtidig som man jo skal bruke strøm til nødvendige ting, inkludert å lade elbilen. Strømpriser er noe av det som bekymrer mest, men det er heldigvis enkelte grep man kan ta for å spare strøm. For eksempel kan man redusere innetemperaturen litt eller slå av lyset i rom man ikke oppholder seg i. Hold deg gjerne oppdatert om strømprisene og se hvor du kan få rimelig strøm. Strømselskapet Tibber gir deg oversikt over dagens strømpriser, og tibber hjelper også kundene sine med å spare strøm.

Smartlading og mer kontroll

Tibber hjelper deg dessuten med å bruke strømmen smartere. Smartladere for elbil gjøpr at du kan lade bilen når prisen er lav. Og med tibbers analyser kan du finne ut hva du bruker strøm på og hvordan du kan bruke den smartere. Med dagens høye priser er det mer lønnsomt enn før å satse på energisparing og etterisolering. Du kan også spare penger med varmepumpe. Som bilist er det penger å spare på å lade elbil til gunstige priser. Har du fossilbil, bør du også følge med på pumpeprisene, for de kan variere ganske mye bare i løpet av en uke. Finn ut når prisen er lavest, og fyll tanken helt når prisene er gunstige. Selvsagt kan du også spare penger på å kjøre mindre, men for mange er bilen det eneste alternativet når de skal til og fra jobb, barnehage eller butikker. Da bør du prøve å lade bilen eller fylle tanken rimeligst mulig.