Amcar, Ranch, Cowboy – hva med den amerikanske drømmen?

By in
No comments

Den amerikanske drømmen er en nasjonal etos i USA, settet av idealer der frihet inkluderer muligheten for velstand og suksess, samt en sosial mobilitet oppover for familien og barna , oppnådd gjennom hardt arbeid i et samfunn med få barrierer.

Begrepet Amcar ble laget av James Adams i 1931, da han sa at:

Livet skulle være bedre og rikere og fyldigere for alle, med muligheter for hver enkelt i henhold til evner eller prestasjoner

uavhengig av sosial klasse eller hvor man kommer fra. Så kan du tenke deg å koble av på gården med beina i været, cowboyhatten på snei og bare nyte synet av en Amcar du har pussa opp? Da er mulighetene store i dag, veteranbiler fra USA har nemlig kommet for å bil.

Hva trenger du?

Når du bare skal slappe av i solnedgangen med et halmstrå mellom tennene, så trenger du noen ting for at det skal bli helt perfekt. Du kan starte med et rundt uteteppe, et avlangt uteteppe eller bare et stort uteteppe som du kan sette bord og stoler på. Utetepper passer utmerket på terrassen også.

Riktige kulisser

Det er selve følelsen som er viktig når du skal kose deg med Amcar. Kanskje du skal sette opp et bord med blikkbokser på som du kan skyte ned med rifla du har slengt på skuldra? Bare for å skape den riktige følelsen med kulisser du har rundt deg. Da kan det være lurt å sette det på et uteteppe slik at bordet står stødig.

Innramming

Tepper er som en slags innramming, og ofte år man lager bilder, så er det viktig å skape en helhet. Du trenger et gjerde som oksene holder seg innenfor, selv om det er enda flere utemmede krefter under panseret til Amcar bilen din.

Lage et fristed

For mange er det å slarve en fin måte å slappe av på, der man får et fristed fra alt det som er feil i verden. Hvem vil vel ikke beundre Amcar bilen sin mens de tygger strå og slenger ut “cuswords” fra tid til annen. Med litt slang og attityde. Sånn kan din amerikanske drøm gå i oppfyllelse.