Vedlikehold av bilen

By in
No comments

I denne artikkelen skal vi gå gjennom forskjellige ting som du kan gjøre for å vedlikeholde bilen din. Dette er grunnleggende ting som alle sammen bør vite, så følg godt med!

Vinduer

Det første du kanskje bør kunne gjøre er å bytte spylervæsken til vinduene på bilen din. Dette er ganske enkelt, og det første du må kunne gjøre er å handle inn spylervæske hos din nærmeste forhandler og deretter åpne opp panseret på bilen. Inni hvor motoren ligger så pleier det å være et farget lokk som du skal kunne gjenkjenne til å være for bruken av spylervæske. Det er ofte et symbol eller en tegning av en frontrute på disse også.

Dersom du har dine egne bilinnredninger som du vil få unnagjort så er det bare å følge denne lenken som er lagt ved, hvor du kan finne alle slags godsaker! Noen ganger trenger du for eksempel nye viskere til bilen også, men oftest så er det ganske lett å bytte dem opp.

Sjekke oljen

Dersom du kjører en bil med en forbrenningsmotor så kan det å lære seg å sjekke oljenivået på bilen din også være veldig lurt. For å gjøre dette så bør du parkere bilen på en flat overflate og la bilen din stå i noen minutter. Etter dette så åpner du panseret og prøver å finne peilepinnen som skal være omkring der hvor selve motoren er. Ofte så er det en farge på denne også, men dersom du drar ut en lang pinne laget av metall som har olje på seg, så har du funnet den rette. Dra ut denne pinnen og tørke av oljen, dypp den så ned i det samme hullet hvor den kom fra og dra den opp på nytt. Dersom nivået er under “low” eller “lav” symbolet så bør du fylle på oljen.

Det er ikke noe vits å overfylle dette hullet med olje heller, det skal være mellom lavt og maksimum mengde, det skal helst være midt i mellom. Ikke tøm for mye oppi! Dersom det er for lite så skal du finne et annet hull hvor du kan tømme oljen opp, og den pleier å være enkel å finne frem til også. Skru av korken og fyll på den rette typen olje. Dersom du er usikker så kan du spørre hos produsenten, og finne det relevante svaret alt ettersom hvilken biltype du har.

Luftrykk

Det første vi skal gjøre her er å ta av dekselet på selve hjulene våre, og prøve å finne frem til det anbefalte trykket som våre dekk skal ha. Det neste blir å finne en liten dings som stikker ut på innsiden av det hulrommet som dekselet skjulte. Skru av korken og fest til en trykkmåler for å lese av resultatet.