Graverende funn etter kontroll, men et godt snitt

By in
No comments

 

Etter at Politiet og Statens Veivesen holdt kontroll på E 6, på rasteplassene i begge retninger ble det gjort en del graverende funn. Til sammen passerte over 10 000 kjøretøy i begge retninger.

Selv om mesteparten av de som passerte hadde alt i orden, ble hele 54 biler stoppet, med begjæring om avskilting. Dertil ble 12 biler belagt med bruksforbud på grunn av tekniske feil og mangler. Her snakker vi om feil ved bremser lys og henger, av så grov karakter at det ikke ble tillat å føre kjøretøyene videre. Dertil ble ti førere tatt for at de ikke brukte sikkerhetsbelte, for at de ikke hadde med seg vognkortet, ikke hadde med seg førerkortet, eller fordi dekkene var for dårlige.

Fire av førerne ble dertil anmeldt, på grunn av tekniske forhold knyttet til tilhengeren, eller på grunn av overskridelse av lastebestemmelsene. Dertil ble det delt ut fire bøter for ulovlig mobilbruk, samt at en sjåfør ble anmeldt for ikke å ha stoppet for kontrollen.

Alt i alt, tatt i betraktning at over 10 000 biler ble kontrollert, er tallene gode. De forskjellige forseelsene og manglene utgjør kun en promille av helheten av de kontrollerte, noe som vitner om at det er god standard i trafikken i Norge. Kombinasjonen av strenge og ærlige kontroller, gjennomført av fagfolk, sammen med bevisste og ansvarfulle førere, helt generelt, fører til at veldig få oppfører seg uansvarlig eller farlig i den norske trafikken.

Ny app fra Statens Vegvesen forteller deg om hengeren passer til bilen

Det er selvfølgelig surt å bli stoppet når man er ute og kjører, men det er enda surere å bli stoppet for så ikke å få lov til å kjøre videre. Det innebærer mye stress og irritasjon, samt store kostnader. Med appen fra Statens Vegvesen kan du raskt og enkelt finne ut om bil og henger passer sammen. Det eneste du trenger å gjøre, er å legge inn registreringsnummeret på bilen og på hengeren, slik får du bekreftet eller avkreftet at de to passer sammen. På denne måten kan du trygt legge ut med hengeren, samtidig som du ikke setter andre eller deg selv i fare.

Husk å laste hengeren riktig

En annen viktig sikkerhetshenvisning når det kommer til hengere, er at de må lastes og sikres på forsvarlig vis. Dette innebærer i hovedsak at last ikke får ligge løst, men også at den må festes slik at den ikke glir forover, og flyr gjennom ruta på bilen, om du skulle trenge å bremse hardt. Dertil er det også viktig å sørge for at tyngden av lasten ligger foran akselen på hengeren. Det er nemlig den beste måten å unngå sleng i hengeren på. Dette er noe av det viktigste å ta hensyn til.