Ekstralys i vintermørket

By in
No comments

Den norske vinteren er mørk, og dersom det i tillegg er glatt, gjelder det å se eventuelle hindringer i god tid. Her kan ekstralys være en skikkelig god investering. Du trenger gode lys både på sene høstkvelder og mørke vinterdager.

Ekstralys kan redde liv

Med gode ekstralys til bilen kan du både se hindringer tidligere, og du kan redde liv. Mange går langs veien uten refleks, og det er også ville dyr langs mange veistrekninger. Ekstralysene kan redde både livet til andre, og ditt eget liv, gjennom at du rekker å stanse i tide. Det er altså en god investering å utstyre bilen med ekstralys, for eksempel lys fra Nordeye.

Spesielt viktig utenfor sentrum

I byer og tettsteder er det som regel gatelys, men du skal ikke kjøre langt vekk fra sentrum før det blir stappmørkt. De store hovedveiene kan ha gatelys også utenfor sentrum, men det gjelder ikke for sideveiene. Langs de mindre trafikkerte veiene er det også hindre og farer, og med gode ekstralys er du bedre forberedt og kan kjøre tryggere i vintermørket. Når du har gode lys på bilen, blir det dessuten mer behagelig å kjøre. Du kan montere lysene selv eller be om hjelp fra et verksted.

Uncategorized