Hvor mye koster det egentlig å ha bil?

By in
No comments

Dette er et spørsmål vi får overraskende ofte, men svaret er kanskje ikke så lett som du skulle tro. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvor mye det cirka koster å ha en bil.

Lån eller kjøp

Det du burde vurdere først er om du skal låne penger til å kjøpe en bil eller om du skal kjøpe en bil med de pengene du har. Mange som kjøper sin første bil, pleier å kjøpe bilen brukt for en lavere sum. Dette gjør at du ikke trenger å ha lånekostnader til denne bilen.

Det du må huske på er at hvis du kjøper en ny bil og tar et billån er at du må betale et beløp hver måned. I tillegg mister bilen mye av verdien sin når du kjører den ut av forhandleren. I tillegg koster det å ha et lån. Så det å kjøpe en bruktbil og betale den er nok det beste alternativet for mange av oss.

Forsikring

Du må jo selvsagt ha forsikring på bilen din når du først har skaffet deg en. Det vi anbefaler deg å gjøre er å sjekke litt rundt på hva slags forsikringer som kan være relevante for deg i din situasjon. Ofte er det ganske mye dyrere å ha forsikring når man nettopp har fått lappen, så dette må du vurdere. Du kan se vurderinger av ulike tjenester til bil på denne siden.

Bruk av bil

Det er jo ingen tvil om at bruk av bil er kostbart. Du må betale for vedlikehold, drivstoff og bompenger. Dette er ofte noe som kan bli dyrt. Vi anbefaler deg derfor å finne ut hvor mye penger du faktisk bruker på bilen din hver måned, for å se om det er noe du kan spare inn på.

Kanskje det vil lønne seg å få seg noen avtaler noen steder?